Förlänga lån

Det är en fördel om man behöver förlänga sitt lån, eftersom det kan bli att de inte får någon lön innan dessa pengar ska vara återbetalt. Då har du möjlighet att förlänga ditt lån mot en kostnad. Man kan förlänga tiden med 14 eller 30 dagar som är vanligaste. Man ska helst kontakta den långivaren om man har problem med att betala tillbaka. Då är det faktiskt möjligt att du kan förlänga. Bara kontakta långivarens kundtjänst.

Hur förlänger man lånet?

Det är enkelt och går smidigt att förlänga snabblån. På fakturan som man har fått efter man har fått lånet utbetalt. Där står det till vilket plusgiro/bankgiro som du ska betala till när det gäller förlängningen. Väljer du att betala via din internetbank, gör du som det står på fakturan. Om du annars går till ett bankkontor, då tar du med dig fakturan.

Långivare (5)

5/5 i betyg (1 röster)
Rösta
Belopp 1000 - 30 000 kr
Löptid 30 dagar - 12 mån
Kostnad -
Eff. ränta 218,30 %
Uppl. avgift 0 kr
2/5 i betyg (8 röster)
Rösta
Belopp 3000 - 25 000 kr
Löptid 5 - 24 månader
Kostnad
Eff. ränta 29.54 - 1177 %
Uppl. avgift 0 kr
3.5/5 i betyg (4 röster)
Rösta
Belopp 1000 - 30 000 kr
Löptid Flexibel återbetalning
Kostnad -
Eff. ränta 53,12 - 84,11 %
Uppl. avgift 280 kr
4/5 i betyg (4 röster)
Rösta
Belopp 10 000 - 50 000 kr
Löptid 2-10 år
Kostnad
Eff. ränta 31,82
Uppl. avgift 0 kr
2.8/5 i betyg (6 röster)
Rösta
Belopp 2000 - 50 000 kr
Löptid 30 dagar - 1 år
Kostnad Kontokredit
Eff. ränta 67,4 - 649%
Uppl. avgift 285 kr

Förlänga lån

Att ta ett lån innebär alltid att det måste betalas tillbaka. Straffet för att missa en avbetalning är först och främst ökade avgifter och kostnader. Dessa kan se olika ut. Du kan få en straffränta, vilket innebär att räntan blir högre på ditt lån. Du kan även få påminnelseavgifter, förseningsavgifter eller andra typer av avgifter som du måste betala tillbaka.

Ett vanligt scenario

Låt oss leka med tanken att du inte betalar ditt lån trots påminnelser. Du har alltså fått flera brev där långivaren informerar dig om att du missat avbetalningar. Strax kommer det högst sannolikt att komma en annan typ av brev. Detta brev kommer förmodligen från ett inkassobolag. Du måste nu betala alla extra avgifter som du fått tidigare plus ytterligare en avgift på 180 kronor. Inkassokravet har oftast ett kort datum på bara 8 dagar. Därefter står det klart och tydligt vad som är nästa steg vid missad avbetalning, nämligen Kronofogden.

Missade återbetalning betyder dyra avgifter

Om du slarvar tillräckligt mycket med dina avbetalningar så hamnar ditt ärende slutligen hos Kronofogden. Här tillkommer ytterligare en avgift, ombudsavgiften, på 340 kronor. Kronofogden kommer nu att skicka dyra påminnelser och om dessa också ignoreras kommer de att göra ett besök till din folkbokförda adress. Detta kallas för en utmätning och det innebär att de tar allt som är av värde i ditt hem. Dessa saker ska säljas för att på så sätt få in pengarna. Kronofogden undersöker även ditt bankkonto, din lön, kollar upp dina aktier och din fastighet (om du äger någon). De tar inte absolut allt utan bara till du har kvar det minsta möjliga som behövs för att kunna köpa mat, betala hyran och så vidare.

Kronofogden och du

När Kronofogden har fått in ditt ärende så kommer detta att registreras och du får en betalningsanmärkning. Detta gör det svårt för dig att ta nya lån eller teckna abonnemang. Det är helt enkelt en väldigt dålig situation att försätta sig själv i och allt började med att du missade din återbetalning.

Tänk till innan du tar ett lån

Det är aldrig bra att ta ett lån om du inte vet att du kan betala tillbaka lånet. Ibland kan det dock vara så att återbetalningsdatumet är lite opraktiskt. De kanske ligger precis innan du får in din lön, eller så kanske något har hänt som fördröjer lönen. Ett enkelt sätt att lösa detta på är att faktiskt föra en dialog med långivaren. Fråga om du kan skjuta fram återbetalningen till ett datum då du med säkerhet kan återbetala lånet. Oftast kan de ha överseende och ge dig några dagar tillgodo.

En del långivare behöver du inte kontakta för att förlänga ditt lån. Du kan göra det automatiskt via deras hemsida. Du kan logga in på hemsidan, kolla över ditt lån och ändra återbetalningsdatumet direkt. Det kan dock finnas en avgift kopplad till förlängningen. Denna kan se ut på olika sätt och vara olika stor. Se till att du alltid har koll på vad det innebär att förlänga ditt lån. Med hjälp av vår hemsida kan du snabbt se vilka långivare som erbjuder förlängning av lån via hemsidan.

You have voted!
Stäng
Vote for:
stars
Vote
You have not rated!