Låna med betalningsanmärkning

Hos vissa långivare kan man låna trots att man har betalningsanmärkning. Det finns både för och nackdelar med detta. Om man inte betalar tillbaka, åker man på en betalningsanmärkning och då har man den anmärkningen i 3 år innan man kan anmäla om en ny bostad. Det bästa är att betala i tid för att kunna möjligtvis få ansöka om ett snabblån eller ännu större lån som privatlån.
Det är bra att vissa långivare tänker på sina låntagare som har problem med betalningsanmärkningar. Man kan få lån trots anmärkning. Men då ska man ha helst ha en god ekonomi för att verkligen kunna betala tillbaka sitt snabblån. De gör en individuell bedömning på dig som låntagare.

Här nedan visas de lån som du kan använda om du har betalningsanmärkningar.

Långivare (9)

1/5 i betyg (1 röster)
Rösta
Belopp 3000 - 30 000 kr
Löptid 30 dagar - 12 mån
Kostnad -
Eff. ränta 76,8%
Uppl. avgift 475 kr
2/5 i betyg (8 röster)
Rösta
Belopp 3000 - 25 000 kr
Löptid 5 - 24 månader
Kostnad
Eff. ränta 29.54 - 1177 %
Uppl. avgift 0 kr
3.5/5 i betyg (2 röster)
Rösta
Belopp 1000 - 40 000 kr
Löptid 4 - 46 mån
Kostnad -
Eff. ränta 54,05 %
Uppl. avgift 0 kr
2/5 i betyg (4 röster)
Rösta
Belopp 10 000 - 70 000 kr
Löptid 0 - 96 mån
Kostnad -
Eff. ränta 21.94% - 33.18%
Uppl. avgift 0 kr
1/5 i betyg (1 röster)
Rösta
Belopp 3000 - 50 000 kr
Löptid 8 - 65 mån - flexibel återbetalning
Kostnad
Eff. ränta 29,3 %
Uppl. avgift 0 kr
5/5 i betyg (1 röster)
Rösta
Belopp 3000 - 30 000 kr
Löptid Flexibel återbetalning
Kostnad -
Eff. ränta 76,8 %
Uppl. avgift 475 kr
3.5/5 i betyg (4 röster)
Rösta
Belopp 1000 - 30 000 kr
Löptid Flexibel återbetalning
Kostnad -
Eff. ränta 53,12 - 84,11 %
Uppl. avgift 280 kr
4/5 i betyg (4 röster)
Rösta
Belopp 10 000 - 50 000 kr
Löptid 2-10 år
Kostnad
Eff. ränta 31,82
Uppl. avgift 0 kr
1/5 i betyg (1 röster)
Rösta
Belopp 10 000 - 50 000
Löptid 2-10 år
Kostnad -
Eff. ränta 31.82%
Uppl. avgift 0 kr

Låna med betalningsanmärkning

Att ta ett lån är ett stort ansvar, oavsett hur stort eller litet lån du tar. Det är ditt ansvar att lånet betalas in inom den tid som långivaren angivit. Att inte betala sina skulder i tid, eller överhuvudtaget, leder snabbt till problem för alla parter. Det kan sluta med att du får en betalningsanmärkning, något som gör det svårt för dig att ta nya lån i framtiden.

Vägen till en betalningsanmärkning

Allt börjar med att du inte betalar in dina skulder i tid. Det leder först till att du får en påminnelse, oftast kopplad till en avgift. De kan även förekomma andra typer av straffavgifter, exempelvis högre ränta och liknande. Du får nu ytterligare några dagar på dig att betala ditt lån och i de bästa av världar så gör du faktiskt det.

Trots påminnelsen så har du missat att betala tillbaka lånet eller just den specifika avbetalningen. Det som kan hända nu är att ditt ärende skickas till ett inkassoföretag. Detta företag specialiserar sig på att driva in skulder. När inkasso är inkopplat så tillkommer det ytterligare avgifter. Om inkasso inte heller kan få in pengarna så förs ärendet vidare ännu ett steg.

Kronofogden

När du inte betalar skulden till inkasso så blir Kronofogden inkopplade. Ännu en gång får du avgifter att betala. Du måste alltså både betala lånet och alla andra avgifter du fått under din resa hit. Kronofogden skickar nu inbetalningskrav. Om dessa ignoreras så kan de göra ett besök till din adress, kolla vilka saker som är värdefulla och ta med sig dessa för att auktionera ut. Det handlar inte bara om värdefull elektronik och småprylar du har i ditt hem. Kronofogden kan ta din bil, ditt hus, en del av din lön, pengar på ditt bankkonto, värdepapper och så vidare. Förutom allt detta så får du även en betalningsanmärkning när ditt ärende når Kronofogden. Denna anmärkning kommer att synas varje gång någon gör en kreditkontroll på dig.

Låna pengar trots betalningsanmärkning

Som du märker tar det ganska lång tid innan du får en betalningsanmärkning. Det är med andra ord inte så konstigt att de flesta långivare automatiskt tackar nej när en person med en eller flera betalningsanmärkningar skickar in en låneansökan. Det är dock inte alla som gör det. Det finns långivare som tar emot låneansökningar trots att du har en betalningsanmärkning.

Det är dock värt att notera att det inte betyder att du får ett lån automatiskt. Långivaren kan mycket väl tacka nej till din ansökan. Det kan även hända att du får ett ja men att lånet blir lite dyrare än vanligt. Det kan även finnas strängare straff om du missar din avbetalning även denna gången.

Om du trots allt vill låna med betalningsanmärkning så kan vi hjälpa dig hitta och jämföra olika långivare. Här hos oss kan du snabbt se vilka långivare som erbjuder lån även till dig som har betalningsanmärkning. Dessutom kan du även se om det finns några kostnader till lånet. Du klickar sedan på länken bredvid erbjudandet för att komma vidare till långivarens ansökningssida och här kan du ta del av ytterligare information som rör lånet och dess kriterier.

You have voted!
Stäng
Vote for:
stars
Vote
You have not rated!