Låna räntefritt

Många snabblån-företag erbjuder att man kan låna räntefritt i 30-90 dagar. Finns några där man kan låna i 15 dagar. Finns också att man kan förlänga sitt lån, men oftast är det 30 dagar som gäller. Man kan låna 500 kr – 2000 kr räntefritt första gången.

Räntefria snabblån betyder att du endast betalar tillbaka det du har lånat. Inga kostnader alls. Det är främst det många är ute efter, alternativt låg ränta.

Långivare (2)

5/5 i betyg (1 röster)
Rösta
Belopp 1000 - 30 000 kr
Löptid 30 dagar - 12 mån
Kostnad -
Eff. ränta 218,30 %
Uppl. avgift 0 kr
2/5 i betyg (8 röster)
Rösta
Belopp 3000 - 25 000 kr
Löptid 5 - 24 månader
Kostnad
Eff. ränta 29.54 - 1177 %
Uppl. avgift 0 kr

Alla lån måste betalas tillbaka. De kommer dessutom med en kostnad. Långivaren tar trots allt en risk när de lånar ut pengar till dig. Denna risken brukar de vanligtvis kompensera genom att ta ut en ränta eller en avgift. Ju större risk, desto högre ränta. För större lån, exempelvis blancolån, brukar räntan sättas individuellt. Den baseras då på din ekonomiska historia och dina finansiella förutsättningar. Om du har skött dina tidigare lån och avbetalningar, samtidigt som du har ett bra jobb med hög lön, kan du få en bättre ränta på ditt lån. För många snabblån är räntan fast. Det innebär att långivaren inte utför någon större kontroll och undersökning av dina ekonomiska förutsättningar. Det kan bero på att lånen oftast inte är särskilt stora. En annan sak som skiljer just SMS-lån och snabblån från blancolån är möjligheten till räntefria lån

Hur hittar jag lån utan ränta?

Det är enkelt. Här! Vi har samlat ett flertal långivare som erbjuder olika typer av kampanjer och erbjudanden. Det är inte ovanligt att långivare erbjuder räntefria lån till nya kunder. Så länge du inte har tagit ett lån hos den aktuella långivaren så finns det inget som hindrar dig från att använda dig av deras erbjudande. Det är dock bra att kolla igenom erbjudandet ordentligt innan du gör ett val. Det är skillnad mellan räntefritt och helt kostnadsfritt. Ibland kan det nämligen förekomma uppläggningsavgifter eller liknande, även om det blir mer och mer ovanligt.

Hur fungerar ett räntefritt lån?

Det fungerar på ett enkelt sätt. Du klickar dig vidare till långivarens ansökningssida via länken här på vår hemsida. Därefter är det bara att ansöka som vanligt. Om du får lånet beviljat så får du en viss räntefri period. Om du betalar in lånet inom denna räntefria period så slipper du betala räntan. Om du däremot missar att betala inom denna period så kan du få betala ordinarie priser. I värsta fall kan du även få straffavgifter, åtminstone om den räntefria perioden och lånets löptid är samma.

Vad vinner långivaren på ett räntefritt lån?

De vinner mer än vad du tror. Idag finns det ett flertal olika aktörer på den svenska lånemarknaden som erbjuder snabblån och SMS-lån. Det är inte lätt att skilja sig från mängden. Med hjälp av olika erbjudanden kan de direkt locka till sig nya kunder. Dessutom finns det en viss procent som missar avbetalningen, vilket gör att det räntefria lånet blir som ett vanligt lån.

Slutligen så finns det en högre sannolikhet att du använder dig av långivarens tjänster nästa gång du vill ta ett snabblån. De kanske till och med har gjort det enklare för dig att söka lånet genom att spara dina uppgifter. De kan dessutom skicka ytterligare erbjudanden till dig. De vinner med andra ord ganska mycket på att erbjuda ett räntefritt lån och de förlorar i princip ingenting annat än den potentiella vinsten. Vill du ta ett räntefritt lån kan du med fördel använda dig av vår hemsida för att hitta bra erbjudanden.

You have voted!
Stäng
Vote for:
stars
Vote
You have not rated!